Texas holdem póker suli

Blöff

Blöffnek azt nevezzük, amikor egy játékos olyan lapokkal emel, amikkel kevés esélye van a játékot megnyerni. A blöffölés azért lehet hasznos, mert a többi játékos azt hiheti, hogy a blöffölőnek jó lapjai vannak, ezért eldobhatják sajátjaikat. Ha mindenki eldobja a lapjait, a blöffölő nyer.

Semi-blöffnek azt nevezzük, ha a játékosnak ugyan nincs nyerő lapja, azonban van rá esélye, hogy a turn vagy a river során nyerő pozícióba kerül. Ilyenkor két féleképp is nyerhet a játékos: vagy úgy, hogy mindenki más eldobja a lapjait, vagy úgy, hogy nyerő lapokat kap a játék további menete során.

A blöfföléssel annál hasznosabb próbálkozni, minél nagyobb annak az esélye, hogy a többiek eldobják a lapjaikat. Ennek esélyét sok tényező növelheti. Pl. ha kevesebb játékos van a partiban; ha egy ijesztő lap érkezett, ami azt sugallja a többieknek, hogy megjött, amire vártál; az emelési stratégiád konzisztens a lejött lapokkal; az ellenfél elemési stratégiája arra utal, hogy nem jött be amit várt stb.

Ha túl gyakran, vagy túl ritkán blöffölsz, a játékosok felismerhetik ezt, és ennek megfelelően változtathatnak játékstílusodon. A sokat blöffölő emelésére reáemelhetnek, a sosem blöffölőről pedig tudhatják, hogy mikor jött igazán jó lapja. Sokan azt tanácsolják, hogy a kiismerhetetlenség kedvéért használjunk valamilyen véletlen eseményt annak eldöntésére, hogy mikor blöfföljünk, pl. a kártyáink színét vagy valami hasonlót.

Felhasználási feltételek -