Texas holdem póker suli

Texas holdem póker szabályok

A játékban általában egy, vagy három kis korong vesz részt, amely az osztót (dealer), a kis vakot (small blind) és a nagy vakot (blind) jelöli. A kis- és nagy vakok korongját nem mindig használják, mivel ők az osztótól mindig közvetlenül balra helyezkednek el, ezért elég az osztót jelölni.

1. A kis vak az előre megbeszélt kezdőösszeg felét, a nagy vak pedig annak egészét maga elé helyezi. Ez az összeg az, amennyibe a játékban való részvétel kerül. Míg a többi játékos a lapjai megnézése után szabadon dönthet arról, hogy részt vesz-e az adott körben, a vakoknak a nevezett összegeket vakon, azaz a lapjaik megnézése előtt be kell rakniuk.

2. Az osztó a kis vakkal kezdve és balra haladva kioszt mindenkinek egy, majd egy újabb kört haladva még egy lapot, azaz összesen mindenkinek két lapja lesz, amit csak ő lát.

3. A nagy vaktól balra ülő a lapjai megnézése után eldönti, hogy részt kíván-e venni a játékban. Amennyiben igen, maga elé rakja a nagy vak által már berakott (előre megbeszélt) összeget, illetve ha akar, többet is berakhat (emelés). Ha nem szeretne részt venni a játékban, bedobja a lapjait. Ezt követően balra haladva minden játékos ugyanígy dönt, hogy játszani kíván-e, illetve ha előtte már emeltek, megadja-e az emelést (vagy bedobja lapjait), esetleg emel vagy ráemel az emelésre. A kis vaknak csak a hiányzó részt kell beraknia (és az esetleges emelések összegét), a nagy vaknak pedig csak az esetleges emelések összegét, illetve ha emelni akar, akkor azt. A kör végén minden játékosnak ugyanannyi zsetonja van maga előtt.

4. Az osztó a zsetonokat elveszi a játékosok elől, és közére helyezi. Ezután egy lapot félrerak, és három lapot fejjel felfelé az asztalra helyez.

5. A játékosok a kezükben lévő két lappal és az asztalon lévő három lappal játszanak, ezek alapján dönthetnek, hogy passzolnak emelés nélkül, emelnek, megadják-e mások emeléseit, vagy bedobják lapjaikat.

6. A teljes kör után az osztó az esetleges zsetonokat elveszi a játékosok elől, és középre helyezi. Egy lapot félrerak, majd egy újabb lapot rak fejjel felfelé az előző három után.

7. A játékosok a lenn lévő négy, és a kezükben lévő két lapból tetszőlegesen kombinálva kiválaszthatnak 5 lapot, amivel játszanak. Ismét egy emelési kör jön.

8. Az osztó ismét elveszi az esetleges zsetonokat a játékosok elől, és középre helyezi. Egy lapot ismét félrerak, és egy végső, ötödik lapot helyez az asztalra.

9. A játékosok a lenn lévő öt, és a kezükben lévő két lapból tetszőlegesen kombinálva kiválaszthatnak 5 lapot, amivel játszanak. Ismét egy emelési kör jön.

10. Az utolsó emelő, vagy ha senki sem emelt, a kis vak megmutatja lapjait. Tőle balra, sorra mindenki megmutatja a lapját, ha jobb az eddig látott lapoknál (ha nem, akkor dönthet, hogy eldobja, vagy megmutatja). A legjobb lap kombináció tulajdonosa nyeri a középen lévő zsetonösszeget.

11. Az osztó korong (és ha van, a vak korongok) eggyel balra csúsznak, és kezdődik a következő játszma.

Felhasználási feltételek -